چه زمانی به سمعک نیاز دارید؟
نوشته شده توسط : علیرضا شمسی پور

سمعک

خرید سمعک برای اولین بار به دلایل مختلف ممکن است تا حدی پیچیده باشد، برخی از این دلایل عبارتند از:

1. نوع و میزان"کم شنوایی" در افراد مختلف مثل "اثر انگشت" منحصربه‌فرد است. بنابراین هر فرد کم شنوا راه‌حل مخصوص به خود دارد.

2. عملکرد سمعک‌ها به مهارت بالینی و دانش فردی که سمعک را تجویز می‌کند، خیلی وابسته‌اند.

3. سمعک‌ها برای نیازهای شنیداری گوناگونی طراحی شده‌اند، بنابراین تکنولوژی و قیمت‌های متفاوتی دارند.

4. استفاده از سمعک مانند سایر وسایل پزشکی از قبیل عینک و لنز هنوز در بین مردم خیلی رایج نشده است.

خرید سمعک فرایند است، در طی این فرایند به‌ناچار با اطلاعاتی روبرو خواهید شد که ماهیت فنی دارند و برای افراد غیرمتخصص تقریباً بی‌معنی و نامفهوم به نظر می‌رسند. علاوه بر این، به علت این‌که اولین بار است که وارد این فرایند خاص می‌شوید، از روند کار اطلاع ندارید و معیاری ندارید که کیفیت کار را با آن بسنجید یا مقایسه کنید و هیچ دانش عمیقی از آنچه باید انجام شود، ندارید.

بنابراین ما در این مقاله تصمیم گرفتیم تا با ارائه توضیح روشن و واضحی درباره روند تجویز سمعک، قیمت سمعک گوش، خرید سمعک، کمک هزینه سمعک بیمه‌ها و هرآنچه شما باید بدانید، به شما کمک کنیم تا شما را به خریدار سمعک بهتری تبدیل کنیم.

  • ملاحظات مهم
  • چه‌زمانی به سمعک نیاز دارید؟
  • آیا باید از سمعک استفاده کنم؟
  • آیا برای دریافت سمعک به فرایند خاصی (تجویز) نیاز است؟
  • قیمت سمعک چقدر است؟
  • آیا هزینه خرید سمعک زیاد است؟
  • کمک هزینه سمعک بیمه

ملاحظات مهم

سمعک (Hearing Aid) دستگاه الکترونیک کوچک و پیشرفته‌ای است، که با تقویت صدا باعث بهبود شنوایی افراد کم ‌شنوا می‌شود. آن از سه قسمت اصلی (میکروفون، تقویت‌کننده و رسیور) تشکیل شده است.

در بیشتر کشورها، سمعک‌ها‌ جزو وسایل پزشکی طبقه‌بندی می‌شوند و بر طبق قوانین و مقررات مربوط به سازمان‌های بهداشتی و درمانی آن کشور ارزیابی و نظارت می‌شوند.

بر طبق قوانین سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) دستگاه‌های تقویت‌کننده‌ صدا از قبیل تقویت‌کننده صدا شخصی (Personal Sound Amplification Products) یا سایر دستگاه‌های ساده و معمولی تقویت‌کننده صدا را نمی‌توان تحت عنوان سمعک تبلیغ و فروخت.

دستگاه‌های تقویت‌کننده صدا شخصی (PSAP) به منظور تقویت صداهای محیطی برای افرادی که مشکل شنوایی ندارند، طراحی شده‌اند. اما سمعک‌ها تقویت‌کننده‌های پیشرفته‌ای هستند که با توجه به نوع و میزان کم ‌شنوایی و همچنین سبک زندگی فرد طراحی، قالب‌گیری، تجویز و تنظیم می‌شوند.

همه سمعک‌ها با باتری (یک‌بار مصرف و قابل‌شارژ) کار می‌کنند. اکنون، بیشتر از سمعک‌هایی که با باتری سمعک یک‌بار مصرف کار می‌کنند استفاده می‌شود، اما سمعک‌های شارژی نیز در دسترس می‌باشند. طول عمر باتری سمعک یک‌بار مصرف بستگی به اندازه باتری و تکنولوژی سمعک دارد. باتری‌های کوچکتر طول عمر کوتاه‌تر و باتری‌های بزرگتر طول عمر بیشتری دارند. میانگین طول عمر باتری سمعک از 5 تا 20 روز است.

 

چه زمانی به سمعک نیاز دارید؟

علائمی هست که نشان می‌دهد شما به سمعک نیاز دارید. ما آن‌ها را بر اساس تأثیر مشکلات شنوایی در زندگی شما تنظیم کردیم. اگر به شماره یک رسیده‌اید، لازم است در این مورد تجدید نظر کنید.

  1. به دلیل شنوایی‌تان، خود را منزوی کرده‌اید
  2. از فعالیت‌های اجتماعی کناره‌گیری کرده‌اید
  3. دیگر از فعالیت‌های اجتماعی خود لذت نمی‌برید، زیرا گفتگو بسیار دشوار است
  4. در درک گفتار  در حضور نویز، مشکلات زیادی دارید
  5. وقتی دو یا چند نفر درحال صحبت هستند، در دنبال کردن مکالمه با مشکل روبرو می‌شوید
  6. خانواده (یا همسایه) شما شکایت می‌کند که صدای تلویزیون خیلی بلند است
  7. "چی؟" یا "تکرار کن" را زیاد می‌گویید
  8. فکر می‌کنید مردم نجواگونه حرف می‌زنند (درحالی‌که این‌طور نیست)
  9. گفتار را نامفهوم و ناواضح می‌شنوید

اگر به شماره 6 در لیست فوق رسیدید، باید به پزشک یا شنوایی‌شناس مراجعه کنید. تشخیص کم شنوایی برای کسی که از آن رنج می‌برد کمی دشوار است. درک ما از کم شنوایی ممکن است تا حدی اشتباه باشد.

بیشتر مردم فکر می‌کنند کم شنوایی مربوط به بلندی (ولوم) صداست، لطفا بلند صحبت کنید!

کم شنوایی به‌طور کلی مربوط به بلندی صدا نیست، بیشتر به وضوح گفتار مربوط می‌شود. صدا را می‌شنوید، فقط متوجه نمی‌شوید که چه چیزی می‌گویند.
صحبت آن‌ها را می‌شنوید، اما آنچه می‌گویند واضح نیست. تصور شما این است که آن‌ها زیر لب (نجواگونه) حرف می‌زنند یا طرز بیان بدی دارند. اما احتمالاً این‌طور نیست و آن‌ها چنین کاری نمی‌کنند.

شما فقط همخوان‌های با فرکانس بالا (مانند س و ش) در گفتار که وضوح را منتقل می‌کنند، نمی‌شنوید. بیشتر اوقات کم شنوایی در محدوده فرکانس بالا شدیدتر است. این به معنی آن است که مردم در شنیدن همخوان‌ها در گفتار مشکل دارند. این صداها برای درک کلمات ضروری هستند. وقتی این اصوات را نمی‌شنوید، به نظر می‌رسد همه زیر لب و نجواگونه سخن می‌گویند.

اگر ناتوانی شما در شنیدن واضح گفتار درحال رسیدن به مرحله‌ای است که می‌تواند در لذت بردن شما از زندگی تأثیر بگذارد، وقت آن است که سمعک تهیه کنید.

آیا باید از سمعک استفاده کنم؟

اگر در شنیدن گفتار مشکل دارید و این مشکل ناشی از کم شنوایی است، بله! زمان را از دست ندهید. زمان و ارتباطات اجتماعی ارزشمند هستند، بسیار ارزشمندتر از آنکه هدر شوند.

"زندگی برای زندگی کردن است؛ فقط برای این‌که تصوراتی قدیمی و تاریخ گذشته درمورد سمعک‌ها دارید، خود را از خوشبختی و ارتباطات انسانی محروم نکنید."

آیا برای دریافت سمعک به فرایند خاصی (تجویز) نیاز است؟

دو پاسخ جداگانه برای این سوال وجود دارد. پاسخ‌ها به دلیل حیطه‌های مختلفی که در آن تجویز انجام می‌شود، متفاوت است. بنابراین، پاسخ یک: بله، برای این‌که سمعک به خوبی برای شما کار کند، باید تجویز شود.

واژه تجویز، وقتی برای سمعک استفاده می‌شود، بیشتر درمورد سفارشی کردن هر سمعک برای گوش شما، کم شنوایی‌تان و سبک زندگی‌تان است. وقتی شنوایی‌شناس درمورد تجویز در این زمینه صحبت می‌کند، آنچه واقعاً درمورد آن صحبت می‌کند دستورالعمل‌های سفارشی‌سازی صداست. این سفارشی‌سازی است که به سمعک اجازه می‌دهد دقیقاً همان چیزی را که برای بهتر شنیدن نیاز دارید، ارائه دهد.

پاسخ دو: تجویز یعنی، فقط پزشک می‌تواند دارو تجویز کند، در بیشتر کشورها فقط شنوایی‌شناس می‌تواند سمعک را تجویز کند. برای فروش سمعک، لازم است فرد صلاحیت این کار را داشته باشند.

تجویز سمعک شامل 4 مرحله است:

1. شنوایی‌سنجی
اولین مرحله در تجویز سمعک معاینه گوش و انجام تست شنوایی‌سنجی هست. در این مرحله، ابتدا شنوایی‌شناس نوع و میزان کم ‌شنوایی شما را مشخص می‌کند. سپس درباره عوارض کم ‌شنوایی و تاثیر آن روی توانایی ارتباطی شما توضیحاتی می‌دهد.

2. مشاوره
بعد از معاینه گوش، شنوایی‌سنجی و انجام سایر آزمون‌ها که در تجویز و تنظیم سمعک نقش مهمی دارند، شنوایی‌شناس در مورد علت، نوع و میزان کم‌ شنوایی به شما توضیحات لازم را می‌دهد. چنانچه نتایج این آزمون‌ها نشان دهند که شما به سمعک نیاز دارید و درمان دارویی یا جراحی به شما کمکی نمی‌کند، شنوایی‌شناس در مورد انواع سمعک از نظر شکل ظاهری و تکنولوژی‌های آن و این‌که شما باید از سمعک چه انتظاراتی داشته باشید، به شما مشاوره می‌دهد.

همچنین شنوایی‌شناس به شما درباره قیمت سمعک، کمک هزینه سمعک بیمه‌های پایه و تکمیلی و مدارکی که برای استفاده از این کمک هزینه لازم است، برای شما توضیح می‌دهد.

در آخر، شما و شنوایی‌شناس با توجه به نوع و میزان کم‌ شنوایی، سبک زندگی و نیازهای شنیداری شما و همچنین بودجه‌ای که شما برای خرید سمعک‌ در نظر گرفته‌اید، در مورد اینکه بهترین سمعک برای شما کدام است؟ تصمیم‌‌گیری می‌کنید.

 





:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








/*alireza*/ https://antalyatournet.ir https://asooweb24.ir https://awat-piano.ir https://azinplastisatis.ir https://best-agahi.ir https://bia-mooz.ir https://ceplus.ir https://chareju.ir https://ceplus.ir https://coffee-akajho.ir https://dbaportal.ir https://donyayeh-zaban.ir https://dr-shafie.ir https://es-services.ir https://eslamshahr-ma.ir https://estarabadnews.ir https://fa-eset.ir https://foritarjome.ir https://gallery-car.ir https://ghazaeigallery.ir https://glasses-rybn.ir https://goto-piano.ir https://highlightbeauty.ir https://ig-home.ir https://ipgconference.ir https://isconference.ir https://koogel.ir https://kyokushins.ir https://mobilemahdis.ir https://mofidtat.ir https://my-piano.ir https://nazaristone.ir https://nikansefile.ir https://noorekarime.ir https://ofoghchat.ir https://oghan.ir https://on-tic.ir https://osatcarton.ir https://patogh-dl.ir https://pianoofficial.ir https://proje-negar.ir https://rasa-piano.ir https://razi-tajhiz.ir https://robbazar.ir https://salam-salamaati.ir https://tabriizmusic.ir https://talebmanshadipoor.ir https://tarheno1.ir https://tehranfurniture.ir https://travel-piano.ir https://villadarbast.ir https://visa-piano.ir https://zojkhob.ir https://zojsalem.ir https://zoudnews.ir